Twee leden voor Raad van Toezicht Theater Dakota gezocht

3 januari 2022 Nieuws

Toezichthouden wordt steeds belangrijker in de non-profit sector. Zeker in tijden van crisis is het voor bestuurders belangrijk om in de raad van toezicht een goede sparringpartner te vinden. Zeker de culturele sector wordt hard geraakt want niet wegneemt dat instellingen nog steeds binnen hun missie en visie activiteiten kunnen ontwikkelen. De raad van toezicht heeft de taak om in de gaten te houden of de bestuurder samen met het team een goede balans weet te vinden tussen het haalbaar houden van de plannen en het genoeg doen om de missie en visie vorm te geven.

Theater en Filmhuis Dakota in het superdiverse stadsdeel Escamp is één van de acht cultuurankers in Den Haag. Dakota maakt cultuur en kunst al weer 10 jaar toegankelijk voor iedereen. Dakota beweegt zich de afgelopen jaren op het snijvlak van cultuur en welzijn. Samen met diverse partners bedienen ze de speerdoelgroepen kinderen, jongeren en senioren. Met een zeer diverse programmering weet Dakota steeds dieper het stadsdeel in te komen. Dakota werkt vanuit het pand ZUID57 op de Zuidlarenstraat 57 maar voert ook activiteiten uit op diverse locaties in Escamp. Hierbij moet gedacht worden aan straatheater op de Leyweg, buitenbioscopen op pleintjes in Escamp en workshops voor kinderen in Wateringseveld.

De komende jaren staan in teken van het nog dieper de wijken van Escamp in gaan en bewoners van Escamp nog actiever betrekken bij het maken van de verschillende programma’s die Dakota ontwikkelt. In Dakota kan iedereen meedoen!

Wegens het vertrek van twee leden van de raad van toezicht zoekt Dakota  kandidaten, waarbij bestuurlijke ervaring en/of ervaring in het toezichthouden wenselijk zijn.

Wil jij 2022 fris beginnen en een steentje bijdragen aan een mooie culturele leefomgeving in Escamp. Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? Bekijk dan zeker de vacature op deze website.