Terugkomdag leergangen 2020 op 19 maart

3 februari 2020 Nieuws

Op 19 maart a.s. vindt de jaarlijkse terugkomdag plaats van de leergangen diversiteit & sensitiviteit. Dit jaar opnieuw in het Koorenhuis. Inloop is vanaf half drie en we starten een half uur later. Rond een uur of vijf ronden we de bijeenkomst af met een hapje en een drankje. Onze gast is ditmaal Stephan Sanders. We hopen natuurlijk weer op een grote opkomst, net als de vorige jaren.

Stephan Sanders is schrijver en presentator. Hij publiceert regelmatig in Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer, is vaste columnist bij de Volkskrant en presentator van het HUMAN programma Brainwash Radio op NPO Radio 1. Sinds zijn inzet eind jaren tachtig voor de met een fatwah bedreigde auteur Salman Rushdie, heeft hij in debatten over integratie, racisme en diversiteit altijd een onafhankelijk geluid laten horen. Recente boeken: Zon, zee, oorlog (reisverhalen), Iets meer dan een seizoen (over Anil Ramdas) en De man en zijn lichaam (met Arie Boomsma). 

In zijn bijdrage aan de terugkomdag zal Stephan ons denken over identiteit en diversiteit uitdagen met prikkelende vragen en stellingen. Hij gaat dat doen aan de hand van actueel beeldmateriaal, waaronder Sunny Bergmans documentaire Wit is ook een kleur.     

Zo'n 300 professionals en vrijwilligers actief in de stad hebben de leergang al gevolgd. Inmiddels is ook de vervolgleergang ontstaan van 4 dagen die alleen toegankelijk is voor degenen die de basisleergang hebben gevolgd én een leergang Diversiteit & Sensitiviteit voor clientenraden. Dit doen we samen met PEP en Baukje Prins en Abderrahim Kajouane als docenten.