Oktober, Black Achievement Month: kom naar de filmavond op donderdag 26 oktober

20 oktober 2023 Nieuws

Op donderdagavond 26 oktober organiseert de gemeente Den Haag samen met Cinetree, Het Zwarte Schaap en de Keti Koti Tafel een filmavond

Filmkunst brengt mensen bij elkaar. Op donderdag 26 oktober wordt een filmavond georganiseerd om Hagenaars bij elkaar te brengen in het kader van Black Achievement Month. Dit evenement vindt jaarlijks in de maand oktober plaats en heeft tot doel de uitzonderlijke talenten van mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers te zetten. In Den Haag streven we ernaar een nog inclusievere stad te worden. Waarin iedereen gelijke kansen heeft en talenten de ruimte krijgen om tot bloei te komen.

Op deze avond wordt de film ‘If Beale Street Could Talk’ van de regisseur Barry Jenkins, getoond. Ook is er een heel mooi voorprogramma. Kom naar deze filmavond en laat je inspireren

Voorafgaand aan de film treedt Sunni Lamin Barrow op, van het collectief Het Zwarte Schaap (www.hetzwarteschaap.org). Een geprezen spoken word-artiest die zijn Gambiaanse achtergrond, meervoudige identiteiten en levenservaringen volledig verweeft in zijn poëzie.

Ook zijn Mercedes Zandwijken en Machiel Keestra van de Keti Koti Tafel aanwezig (www.ketikotitafel.nl). Bij een Keti Koti Tafel wordt tijdens een maaltijd, door het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, herinneringen een gevoelens, stil gestaan bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden. Dit gesprek gebeurt tussen divers samengestelde koppels met een verschillende kleur of culturele achtergrond. Tijdens het voorprogramma van deze filmavond kun je op bijzondere wijze proeven van en kennismaken met de Keti Koti Tafel.

– Ticket € 2,50 (incl. popcorn en drankje) 
– Pathé Buitenhof Den Haag
– Met voorprogramma
– Zaal open 18.30 uur
– Start programma 18.45 uur

TICKETLINK: Gemeente Den Haag x Cinetree Black Achievement Month (paylogic.com)