“Kwetsbaren in een diverse samenleving” 27 september 12.30 – 16.30

15 september 2016 Nieuws

In Den Haag wonen en leven veel mensen die het door omstandigheden slecht hebben getroffen, huis en haard zijn kwijtgeraakt of soms door dierbaren zijn vergeten. Organisaties als De Kessler, LIMOR, RIBW Fonteynenburg, Anton Constandse en Parnassia hebben daar veel mee te maken en zijn er juist voor die mensen.

Ook deze mensen hebben vanzelfsprekend zeer diverse geschiedenissen en achtergronden. Wat dat betekent in het werk van alledag, daar gaat ditmaal het gesprek over. Welke mooie ideeën komen daar uit voort, welke dillema’s worden ontmoet, welke keuzes worden er gemaakt of juist niet? Wat is de verbinding met deze kwetsbare mensen en professionals en vrijwilligers vanuit andere organisaties in de stad? Kortom een onderwerp waar iedereen mee te maken heeft en waar we ieders ideeën graag vernemen.

Dit keer gaan we met zijn allen in gesprek, startend vanuit een tafel waaraan verantwoordelijken vanuit de organisaties in de maatschappelijke opvang zitten.

Het gesprek aan tafel zal worden geleid door Ronald May. Ronald was jarenlang projectleider interculturalisatie bij Parnassia en later bij Altrecht Utrecht. Als cultureel antropoloog heeft hij zich zo’n 25 jaar ingezet voor een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg voor migranten. 

De bijeenkomsten zijn open voor iedereen die denkt daaraan een goede bijdrage te kunnen leveren, of die geinteresseerd is naar de discussie. Voor het programma, klik hier of op de foto.