JINC Haaglanden heeft zich aangesloten bij Divers Den Haag

14 november 2022 Nieuws

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden kinderen in Nederland die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin ieder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. We organiseren projecten in samenwerking met scholen en bedrijven, zodat de jongeren kennis maken met allerlei beroepen en ontdekken welk werk bij hun talenten past. Zo krijgen in Den Haag en omgeving jaarlijks bijna 6.000 leerlingen de kans om te groeien. 

JINC Haaglanden heeft zich aangesloten bij Divers Den Haag, omdat wij het belang van dit collectief onderschrijven. Als non-profit organisatie hebben wij een actieve rol in het samenbrengen van mensen wiens werelden meestal niet kruisen. In onze mooie, diverse stad zetten wij ons graag in om uitwisseling tussen bedrijven, scholen en jongeren te bevorderen. Er zijn ontzettend veel talentvolle Haagse jongeren die niet altijd de infrastructuur hebben om hun talent te benutten, en dat is zonde. Wij proberen daar door middel van ons werk verandering in te brengen. Als onderdeel van Divers Den Haag hopen wij van de verschillende aangesloten organisaties te kunnen leren en gezamenlijk ideeën uit te kunnen wisselen. Wij kijken ernaar uit om nader kennis met elkaar te maken tijdens de bijeenkomsten.