Tafelgesprekken Gemeente Den Haag
Doorbreken van Dilemma's
Uitnodiging tafelgesprekken 20 november
Iedereen gezond, actief en betrokken, dát willen we in Den Haag. Een stad waar een diversiteit aan inwoners, organisaties en netwerken samenwerken én op elkaar kunnen rekenen. Waar het vanzelfsprekend is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, samen activiteiten organiseren en er hulp is voor iedereen die dat nodig heeft.
Om die sociale basis te versterken, organiseert Samen Sociaal van de Gemeente Den Haag nieuwe bijeenkomsten voor Haagse maatschappelijke organisaties en initiatieven. Simpelweg omdat we elkaar nodig hebben om een sterke sociale basis te bieden aan alle Haagse inwoners.
Graag nodigen we je uit voor de eerste bijeenkomst waarin we met elkaar dilemma’s willen doorbreken. Samen bespreken we actuele vraagstukken die jouw dagelijkse werk beïnvloeden. Tijdens de tafelgesprekken:
✔ Deel je kennis en ervaring met andere professionals;
✔ Zoek je met je tafelgenoten actief naar antwoorden op vraagstukken, en;
✔ Breid je jouw netwerk uit met professionals uit de zorg, welzijn en vrijwilligerssector.
Programma
15:30 uur. Inloop
16:00 uur. Start met welkomstwoord van wethouders Mariëlle Vavier en Martijn Balster
16:15 uur. Tafelgesprekken in 3 rondes over zes thema’s (zie hieronder)
17:45 uur. Plenaire afsluiting
18:00 uur. Netwerkborrel
Locatie: Gebouw De Titaan, Saturnusstraat 95, Den Haag (Binckhorst)
Meld je nu aan! Aanmelden kan via deze aanmeldlink
Je kunt met maximaal 2 collega’s per organisatie deelnemen (graag ieder apart aanmelden). Neem voor vragen contact op via [email protected]
——————————————————-
THEMA’S TAFELGESPREKKEN:
1. De mogelijkheden en grenzen van de sociale basis: Een gesprek over het belang van de sociale basis, maar ook over de vraag of de sociale basis wel een oplossing overal voor is?
2. Gemakkelijke toegang tot ondersteuning: Waar kan je als inwoner terecht met je hulpvraag en hoe vind je de juiste ondersteuning in jouw wijk? Weten inwoners voldoende waar ze voor specifieke behoeften terechtkunnen?
3. Bewonersinitiatieven als oplossing voor veerkrachtige wijken: Vinden initiatiefnemers de weg? En, sluiten die regelingen eigenlijk wel goed aan op de werkelijke behoeften van initiatiefnemers en van de wijk?
4. De inzet van vrijwilligers: Waar vinden we potentiële vrijwilligers? Wat kunnen we doen om bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten?
5. Een sociale basis voor iedereen: Zijn er slimme ideeën om beter samen te werken met elkaar en met de gemeente? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis voelt in de sociale basis?
6. Eenzame jongeren: Wat gebeurt er eigenlijk al in de stad voor deze jongere groep mensen? Hebben we hun behoeften in beeld? En hoe kunnen we effectieve activiteiten ontwikkelen?ctiviteiten ontwikkelen?