Diversiteit en weerbaarheid gaan hand in hand

23 augustus 2016 Nieuws

Een samenleving wordt sterker en weerbaarder zodra er meer diversiteit is. Dat geloof ik niet alleen, dat wordt ook keer op keer wetenschappelijk bewezen.

Onze zorgorganisaties zijn ook kleine samenlevingen. Met overtuiging inzetten op diversiteit is dus cruciaal om toekomstbestendig te zijn. Dat vraagt leiderschap gericht op kansen en het verbreden van de horizon.

De grootste uitdaging is om juist in deze tijden, waarin we dagelijks de gevolgen van de economische crisis en bezuinigingen op de jeugdsector ondervinden, niet in een kramp te schieten. Een organisatie wiens blik naar binnen is gericht en die met lede ogen aanziet dat het budget en personeelsbestand steeds verder afneemt,  ziet niet de kansen die aan de horizon ontstaan. Dan neemt de angst voor verlies het over en komt het thema diversiteit steeds lager op de agenda te staan.

Ik geloof dat dat . . . . . lees meer op Skipr: https://www.skipr.nl/blogs/id2800-diversiteit-en-weerbaarheid-gaan-hand-in-hand.html en bekijk de film waarin Fawzia Nasrullah zich uitspreekt.