Discriminatie? Horen, Zien, Melden!

19 maart 2021 Nieuws

Elk jaar opnieuw zijn inwoners van Den Haag slachtoffer of getuige van discriminatie. Ze zien en horen het. Veel mensen weten niet wat ze er tegen kunnen doen. Maar inwoners kunnen iets doen tegen discriminatie: meld het! Daarom start Den Haag Meldt voor de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie een campagne die mensen oproept om discriminatie te melden. Als zij  slachtoffer zijn, of discriminatie horen of zien. 

Den Haag Meldt is de antidiscriminatievoorziening voor Den Haag. Het melden van discriminatie is enorm belangrijk. Alleen als discriminatie wordt gemeld, kunnen zij iets doen. Ze onderzoeken de melding en bekijken of u aangifte kunt doen bij de politie. Het afgelopen jaar hebben zij gezien dat meer mensen discriminatie zijn gaan melden en dat mensen hen beter kunnen vinden. Deze lijn willen zij doorzetten. Door alle meldingen die gedaan worden, krijgen ze een beter beeld van het discriminatieprobleem in de stad en kunnen wz er iets tegen doen. Ook als u twijfelt of het wel om discriminatie gaat, meld het hen dan. Zij kunnen beoordelen of er sprake is van discriminatie en of mensen vervolgstappen kunnen nemen.

Met deze campagne willen zij inwoners van de stad duidelijk maken wat zij onder meer kunnen doen tegen discriminatie. Melden kan via www.denhaagmeldt.nl, telefonisch, per e-mail, per post, via app of door langs te komen aan de Sint Jacobstraat 125. Website: Den Haag Meldt. Volg hen ook op Facebook Den Haag Meldt en Instagram Den Haag Meldt.