Buurthuis Mandelaplein doet mee aan Divers Den Haag!

25 oktober 2017 Nieuws

Buurthuis Mandelaplein brengt de buurtbewoners van de wijk Transvaal in Den Haag samen met allerlei activiteiten. Samen zorgen ze voor een veilige en prettig leefbare buurt. En helpen ze elkaar het beste uit henzelf naar voren te halen. Er wordt van alles georganiseerd voor en door de buurtbewoners van de wijk Transvaal in Den Haag. Voor bewoners van iedere leeftijd is er wel wat te doen. Voor de allerkleinsten hebben ze verschillende ‘voorscholen’. Voor de tieners en volwassenen organiseren ze sport en spelactiviteiten, maar ook taallessen of naai- en fietslessen. Ze hebben ook een aantal projecten speciaal voor vrouwen. En los van dat alles nodigen zij Divers Den Haag direct uit voor de eerstkomende bijeenkomst van 21 November!

Buurthuis Mandelaplein bevindt zich in het hart van de wijk Transvaal in Den Haag en heeft een centrale rol als het gaat om de verbinding en participatie van bewoners in de wijk. In brede buurtzones versterken ze de samenwerking met (zelf)organisaties, de buurtbewoners en de gemeente. De nadruk van de activiteiten ligt hierbij op Transvaal-Zuid.

De missie van Buurthuis Mandelaplein is het versterken van de zelfredzaamheid, participatie en ontwikkeling van de wijkbewoners, en ook het bevorderen van sociale cohesie en veiligheid in de wijk Transvaal. Zij faciliteren en stimuleren activiteiten die met en door de bewoners worden uitgevoerd. Daarnaast bieden zij, vraaggestuurd, een uitgebreid activiteitenaanbod aan op het gebied van (taal)educatie, sport en ontspanning.