Bestuur en toezicht in een superdivers Den Haag

19 december 2018 Nieuws

De wethouders Kavita Parbhudayal en Bert van Alphen, De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg & Welzijn (NVTZ) én Divers Den Haag nodigen u uit als toezichthouders, bestuurders en belangstellenden op de bijeenkomst van Divers Den Haag inzake toezicht en bestuur in een superdivers Den Haag op 16 Januari a.s.. 

De diverse stad Den Haag is, in al zijn facetten en in de volle breedte, steeds meer zichtbaar in organisaties en samenwerkingsverbanden binnen het sociale domein in de stad. Er zijn in de stad Den Haag goede ontwikkelingen te zien. Je ziet de diversiteit van de stad steeds meer terug in de verschillende geledingen. De cliënten, bewoners, patiënten, vrijwilligers en medewerkers hedentendage zien er anders uit dan 15 jaar geleden. Dit vertaalt zich in een hogere kwaliteit waarop de dienstverlening gestalte krijgt. Er is meer bewustzijn en kennis, vaardigheden nemen toe bij organisaties en individuen, nieuwe netwerken ontstaan, nieuwe talenten worden zichtbaar. Maar daarnaast is er ook nog een wereld te winnen.

Wij spreken deze middag graag met u als toezichthouders en bestuurders wat de grote diversiteit in Den Haag betekent vanuit ieders verantwoordelijkheid en uitdagingen in relatie met de kwaliteit van de dienstverlening. Én daarnaast wat er nodig is om dit waar te maken.

De bijeenkomst wordt geleid door Paula Udondek. De bijeenkomst en vindt plaats in het Koorenhuis, Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag. Inloop is vanaf 15.30 uur. Na het programma is er nog gelegenheid om na te praten. 

Divers Den Haag initieert bijeenkomsten in de stad waarbij de kwaliteit van de dienstverlening in relatie met diversiteit centraal staat. Daarnaast worden er door veel vrijwilligers en professionals de leergang Diversiteit & Sensitiviteit gevolgd. Zie diversdenhaag.nl.