Na een periode van een kleine 10 jaar zijn de leergangen geëindigd. In 2024 vindt u op de site de nieuwe initiatieven op dit gebied.

Basisleergang

De basisleergangen Diversiteit & Sensitiviteit bestaan uit drie dagdelen in een periode van drie weken. De leergang is bedoeld voor professionals en vrijwilligers en vrijwilligers in Den Haag. De sessies zijn van 09.00 tot 14.00 en we sluiten iedere vrijdag altijd af met een gezamenlijke lunch.

Voor professionals en vrijwilligers van Haagse organisaties zijn de gereduceerde kosten om deel te nemen aan de gehele leergang € 200. Voor professionals en vrijwilligers van organisaties buiten de stad  bedragen de kosten € 450 per driedaagse leergang.

Huurdersverenigingen maken prestatieafspraken inzake scholing met de gemeente Den Haag. De leergang voor hun leden kan daaruit worden bekostigd.

De basisleergang Diversiteit & Sensitiviteit wordt na iedere editie geëvalueerd en doorontwikkeld op basis van de inzichten deelnemers en externe ontwikkelingen,

Vervolgleergang

Deze leergangen zijn na een tijdspannen van 10 jaar in 2023 afgerond

Divers Den Haag lezing

2024 spreker en locatie wordt in 2024 bekend gemaakt.

Jaarlijkse terugkommiddag leergangen

Accreditatie

De Basis- en Vervolgleergang zijn geaccrediteerd door de volgende kwaliteitsregisters:

Basisleergang

  • Registerplein, voor professionals in het sociale domein, 15 punten
  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, 12 punten
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, 15 punten

Vervolgleergang

  • Registerplein, voor professionals in het sociale domein, 33 punten
  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, 15 punten
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, 22,5 punten

Aanmelding voor een leergang kan door een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, organisatie waar u actief bent en uw mobiele nummer. Na inschrijving ontvangt u het programma van de betreffende leergang. De leergangen worden verzorgd vanuit Divers Den Haag door Baukje Prins en Jan Booij.

Recrutering en aanmeldingen

Aanmeldingen komen tot stand door mond tot mond reclame, informatie via site en social media en door attendering vanuit de deelnemende organisaties.

2014 - 2023

De leergangen Diversiteit & Sensitiviteit worden sinds 2014 gegeven. Inmiddddels hebben zo'n 500 professionals actief in Den Haag de leergang gevolgd.