Introductie: CultuurSchakel is de Haagse organisatie voor kennis en verbinding van kunst en cultuur in het onderwijs en de vrije tijd.
Kunst en cultuur is van onschatbare waarde voor onze stad. Wij willen dat iedereen in Den Haag kan meemaken hoe het is om zélf kunst te beoefenen en je door kunst van anderen te laten verrijken. Daarom werken we aan een goed en levendig Haags kunstklimaat op het gebied van cultuuronderwijs en cultuurparticipatie.

Het team cultuurcoaches van het Expertisecentrum Cultuuronderwijs van CultuurSchakel ondersteunt scholen bij het ontwikkelen van een visie op cultuuronderwijs en structurele verankering hiervan. Het geeft advies over aansluitende culturele activiteiten en speelt een verbindende rol tussen het onderwijs en de culturele instellingen. Wij coördineren cultureel aanbod voor het primair en voortgezet onderwijs binnen onze brochures https://www.cultuurschakel.nl/media/13069/cultuurschakel-vonk-20-21-web.pdf en https://www.cultuurschakel.nl/media/13068/cultuurschakel-expeditiec-20-21-web.pdf

Functie: Voor het Expertisecentrum Cultuuronderwijs zoeken wij per 1 mei 2021 een

Cultuurcoach voor het primair onderwijs voor 24 uur per week.

Doel: Als cultuurcoach ben je de vaste contactpersoon voor een aantal scholen en werk je binnen enkele stadsdelen. Je ondersteunt scholen bij het ontwikkelen van een visie op cultuuronderwijs en een cultuurplan en je adviseert over activiteiten die daarbij aansluiten. Daarnaast adviseer je culturele aanbieders en kunstvakdocenten over de aansluiting van hun aanbod bij de vraag van scholen. Je draagt bij aan activiteiten voor kennisuitwisseling, training en het opbouwen en onderhouden van netwerken. Kortom, je bent een spin in het web: je brengt de vraag van de school en het aanbod van het culturele veld samen.
Eisen: • Je hebt een relevante HBO-opleiding
• Je beschikt over kennis van, en ervaring met één van de kunstdisciplines en (cultuur-)onderwijs
• Je kunt beleid verwoorden in concrete en begrijpelijke taal
• Je hebt organisatorische en communicatieve vaardigheden
• Je kunt anderen inspireren
• Je hebt advies- en netwerkvaardigheden
• Je bent resultaatgericht
• Je bent bij voorkeur afkomstig uit Den Haag of omgeving

Bieden: De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een jaar. De functie is ingedeeld in schaal 8 van de CAO Kunsteducatie. De hoogte van het salaris binnen de schaal is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Er zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden.
Contact: Draag jij het Haagse cultuuronderwijs een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteitsontwikkeling ervan? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren. Dat kan door vóór 25 februari via dit formulier https://form.123formbuilder.com/5769344/sollicitatieformulier-cultuurcoach-po
je gegevens in te vullen en je cv en motivatiebrief te uploaden.
Voor meer informatie kun je terecht bij Pauline Verhallen, hoofd Expertisecentrum, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 46 94 16 64. Algemene informatie vind je op www.cultuurschakel.nl

CultuurSchakel onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en wil als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. We streven ernaar nieuwe perspectieven binnen te halen en zoeken naar een kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Voor in je agenda
Je kan vast noteren dat de eerste gesprekken plaatsvinden op 8 en 10 maart. De tweede gespreksronde is gepland op 17 maart.Email: