Introductie: Den Haag Wereldhuis is de plek waar ongedocumenteerden (migranten zonder geldige verblijfspapieren) terecht kunnen voor advies en ontmoeting. Medewerkers en vrijwilligers geven hen advies en juiste informatie over hun rechten en plichten. Er zijn activiteiten zoals een spreekuur, inloop, themabijeenkomsten en gezamenlijke maaltijden. Wil jij je kennis en kunde inzetten op deze unieke locatie?

Stek is de organisatie voor diaconaal en missionair werk van de Protestantse Kerk en Diaconie in Den Haag. De ruim 45 medewerkers van Stek zetten zich samen met ongeveer 950 vrijwilligers in voor de vrede van de stad. Stek is werkzaam in buurt-en-kerkwerk, armoedebestrijding, ondersteuning van ongedocumenteerden en vluchtelingen, diaconaal (opbouw)werk, jeugdwerk (zingeving en geloofsontwikkeling) en ouderenwerk.
Functie: Voor het project Den Haag Wereldhuis zoekt Stek wegens een zwangerschaps- en bevallingsverlof een energieke en verbindende projectleider (21 uur per week) voor de periode 1 maart t/m 10 september 2021.
Doel: Vanuit Den Haag Wereldhuis helpt Stek ongedocumenteerden (migranten zonder geldige verblijfspapieren) in Den Haag en omgeving om zich staande te houden in de samenleving en zich te oriënteren op hun toekomst. Het gaat vooral om ongedocumenteerden die in een isolement terecht zijn gekomen en nauwelijks een netwerk hebben. Doel is om deze mensen weerbaarder te maken en hen te ondersteunen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over hun toekomst. Dit op basis van advies en juiste informatie over hun rechten en plichten. In het contact met de doelgroep probeert het Wereldhuis vooral te focussen op de eigen kracht van mensen en op wat ze zelf kunnen. De activiteiten van het Wereldhuis bestaan uit o.m. een inloop, een spreekuur, themabijeenkomsten en gezamenlijke maaltijden. In het Wereldhuis vorm je samen met de projectmedewerker en met enkele vrijwilligers een team.

Werkzaamheden:
- werven en begeleiden (stimulering, training, coaching) van vrijwilligers;
- coördineren van activiteiten in en vanuit het Wereldhuis, samen met de projectmedewerker;
- mede zorg dragen voor het optimaal functioneren van de locatie en het inloopspreekuur;
- intern en extern signaleren van de problematiek van ongedocumenteerden, zodat dit aangekaart kan worden bij partners;
- samen met de projectmedewerker, met vrijwilligers en ongedocumenteerden
nieuwe initiatieven en activiteiten ontwikkelen;
- deelnemen aan overleggen in Den Haag en landelijk t.b.v. ongedocumenteerden;
- deelnemen aan relevante activiteiten van Stek.
Eisen: Wij zoeken iemand:
- met een relevante afgeronde HBO- of WO opleiding, die kennis heeft van de specifieke problematiek van mensen zonder verblijfsvergunning;
- die aantoonbare ervaring heeft in het werken met ongedocumenteerden en
vluchtelingen;
- met voldoende kennis van het vreemdelingenbeleid en daarmee in staat informatie aan de doelgroep te bieden en het juridisch advies te faciliteren;
- die vrijwilligers weet te werven, op te leiden, te begeleiden en te binden;
- die de voortgang en kwaliteit van het project kan bewaken;
- die in staat is samenwerking te onderhouden met relevante partners, ook met het oog op de mogelijkheden voor lobby.
- met goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en goede beheersing van het Engels, kennis van andere talen is een pré;
- die openstaat voor denkwijzen en religies van mensen met uiteenlopende (culturele) achtergronden en affiniteit heeft met de open christelijke levensovertuiging van Stek.

Bieden: De functie is ingeschaald in schaal 10 (min. € 2.521,40 – max. € 4.264,80 per maand bij 36 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring).
Stek volgt de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland.

Contact: Meer informatie over het werk van Stek en het Wereldhuis is te vinden op www.stekdenhaag.nl respectievelijk www.denhaagwereldhuis.nl.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Lizebeth Melse (projectleider Wereldhuis: 06-83999966) of Henriëtte Boerma (afdelingsmanager: 06-39491709).

Reageren kan tot 11 januari 2021 door per e-mail een motivatiebrief en een Curriculum Vitae te sturen naar Jeannette Remigius (managementassistent) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De eerste ronde van selectiegesprekken staat gepland op dinsdag 19 januari.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.