Introductie: Om de instroom van medewerkers met een migratieachtergrond een impuls te geven start De Haagse Hogeschool in november met een traineeprogramma voor nieuwe hbo-docenten. We hebben plek voor 21 trainees binnen onze verschillende faculteiten. Ben jij bijna of kort geleden afgestudeerd en wil je aan de slag in het hoger onderwijs? Als trainee bij De Haagse ga jij je ontwikkelen tot inspirerende, kundige en verbindende docent. Tijdens het tweejarige fulltime werk- en leertraject leer je de kneepjes van het docentenvak. Je haalt je Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid, leert hoe je je onderwijs uitdagend en activerend maakt, hoe je studenten optimaal coacht en je doet praktijkgericht onderzoek. Ook is er volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
Functie: Jouw profiel
We zijn op zoek naar trainees die het een uitdaging vinden om onze studenten beter te laten leren. Je wilt studenten inspireren, enthousiasmeren en begeleiden tot hbo-professionals, die willen bijdragen aan een duurzame en inclusieve samenleving.


Doel: De Haagse Hogeschool als inclusieve campus
De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Wij staan bekend als een instituut met een zeer diverse studentenpopulatie, echter die diversiteit zien wij niet in dezelfde mate terug onder onze medewerkers. Daar willen wij iets aan doen, want we (er)kennen de toegevoegde waarde van diversiteit. Daarom nodigen wij kandidaten met een (niet-Westerse) migratieachtergrond expliciet uit zich aan te melden voor ons traineeprogramma. Wij willen daarmee de aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen vergroten.

Eisen: In jouw CV staat in ieder geval dat jij:

• in het bezit bent van een afgerond masterdiploma (voor enkele opleidingen kun je ook reageren als je je bachelordiploma hebt, zie hieronder);
• maximaal 2 jaar werkervaring hebt (na het afstuderen):
• Als je nevenactiviteiten hebt gedaan tijdens je studie is dat een pre.

Als wij met jou in gesprek gaan, weet jij ons te overtuigen dat jij:

• de samenwerking zoekt en je eigen rol en invloed daarin kent;
• investeert in persoonlijke ontwikkeling en open staat voor leren;
• goed contact kan leggen. Je weet daarbij rekening te houden met verschillende (culturele-, sociaaleconomische en gezins-) achtergronden en individuele eigenheden van studenten en collega’s;
• dingen anders durft te doen, innovatieve werkwijzen bedenkt en je makkelijk kunt aanpassen bij veranderingen.

Bieden: Waar ga je aan de slag?
De volgende opleidingen bieden een basisplek aan:

- Bestuurskunde &Overheidsmanagement
- Integrale Veiligheidskunde
- HBO-Rechten
- Social Work
- Pabo
- Pedagogiek
- Facility Management
- Human Resource Management
- Communicatie
- Ondernemerschap en Retailmanagement
- Commerciële Economie
- Accountancy


Daarnaast zijn er drie plekken bij onze faculteit Gezondheid, Voeding en Sport, drie bij onze technische opleidingen en drie bij onze IT&Design opleidingen. Bij de laatste twee domeinen en bij de opleiding Huidtherapie voor kandidaten met een master of een bachelor. Op basis van jouw vooropleiding en interesse wordt bepaald bij welke opleiding je geplaatst wordt. Meld je voorkeursopleiding(en) in je brief!

Wat bieden wij

• Een aanstelling van twee jaar voor 40 uur per week (1,0 fte). De hogeschool spant zich in om je aansluitend een baan als docent (schaal 11, indien je een masterdiploma hebt) aan te bieden:
• Een salaris van € 2.845,48 bruto per maand (schaal 10) en in het tweede jaar € 2.991,94 bruto per maand (bij een volledige werkweek);
• 8% vakantietoeslag;
• Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%:
• Een goed te bereiken werkplek in Den Haag via zowel de auto (ruime parkeergelegenheid), als met de trein (naast station Hollands Spoor). Als gevolg van Covid19 zal vooralsnog een deel van het leerprogramma en het werk online/vanuit huis plaatsvinden:
• Een ruime verlofregeling van ongeveer 53 dagen bij een fulltime aanstelling, inclusief de verplichte vrije dagen en nationale feestdagen:
• De ruimte en middelen voor professionele en persoonlijke ontwikkeling:
• The Lighthouse: een platform voor ontmoeting, inspiratie en innovatie van De Haagse Hogeschool met een afwisselend programma voor lezingen, symposia, inspirerende verhalen, discussie en debat, workshops, tentoonstellingen, films, performances:
• Een groot netwerk en dynamische omgeving, te midden van jonge, gedreven en internationale studenten.


Contact: Interesse?
Solliciteer dan met cv en een korte motivatiebrief. Je kunt tot en met donderdag 3 september 12.00 uur reageren. Dit kan uitsluitend online via de sollicitatiebutton op de website van De Haagse Hogeschool.
Na de briefselectie nodigen we een aantal kandidaten uit voor een van de selectiedagen: maandag 14 en dinsdag 15 september 2020. In de tweede helft van september vindt nog een plaatsingsgesprek plaats. Op maandag 2 november 2020 start het traineeprogramma.

Email: