Introductie: Heb jij hart voor jongeren en raak je geïnspireerd door wat zij denken en doen, dromen en durven? In het nieuwe project 'De Brug' wil Stek jongeren uit verschillende wijken van Den Haag elkaar laten ontmoeten verbinden. Ben jij de bezielde projectleider die dit project wil vormgeven en uitvoeren?

Stek is de organisatie voor diaconaal en missionair werk van de Protestantse Kerk in Den Haag. Stek wil mensen stimuleren zich met elkaar te verbinden en elkaar te beschermen, elkaar te versterken en te bezielen. Met deze missie zetten de 45 medewerkers van Stek zich samen met ruim 900 vrijwilligers in voor de vrede van de stad. Stek ontwikkelt projecten voor een leefbare stad en ter ondersteuning van levendige en solidaire gemeenschappen en gemeenten.


Functie: Stek zoekt een projectleider voor 18 - 20 uur per week, die het nieuwe project 'De Brug' wil uitwerken en uitvoeren.


Doel: Verbinding en werken aan vrede in de stad, staat in de missie van Stek. Dat klinkt mooi, maar hoe werkt dat in een stad als Den Haag, één van de meest gesegregeerde steden van Nederland? Een stad waar aan elkaar grenzende stadsdelen soms erg ver weg voelen? Begint dat niet met je stadsgenoten überhaupt een keer zien? Zulke ontmoetingen ontstaan zelden spontaan, daarom wil ‘De Brug’ jongeren uit verschillende wijken van Den Haag gedurende een langere periode duurzaam met elkaar kritisch laten nadenken en laten samenwerken.

Door de toezegging van een fonds ontstaat er ruimte voor een nieuwe collega in het team van StekJong, die – met het huidige projectplan als uitgangspunt – nadenkt over en uitvoer geeft aan een nieuw project. ‘De Brug’ (werktitel) is een project dat zich richt op ontmoetingen tussen jongeren/jongvolwassenen uit verschillende wijken in Den Haag.

Taken:
• Het voorbereidende werk: schrijven aan het projectplan voor verdere fondsenwerving, plannen maken voor de uitvoer van het project, bouwen aan een relevant netwerk in de stad.
• Het uitvoerende werk: het werven van deelnemers, begeleiden van individuen en groepen die meedoen, praktische zaken regelen rondom de uitvoer, het project na uitvoer evalueren en nieuwe versies opzetten.
• Ook andere taken voor StekJong en Stek kunnen van je gevraagd worden.

De Brug is onderdeel van van StekJong: het programma waarin werk met en voor kinderen, tieners en 20-30’ers is gebundeld. StekJong wil open communicatie en wederzijdse inspiratie over zingeving en geloven aanmoedigen en versterken. Het werk van StekJong speelt zich vaak af in de ruimte tussen stad en kerk. In die ‘tussenruimte’ organiseert StekJong activiteiten op het gebied van ontmoeting, (christelijke) spiritualiteit en zingeving. Bij dit alles zoeken we ook naar vernieuwing van praktijk, vorm en inhoud.


Eisen: Wij zoek iemand
• die het aandurft een heel nieuw project op te zetten in Den Haag;
• die kan samenwerken en relaties kan leggen met relevante partners en stakeholders, om het project samen met hen vorm te geven;
• met communicatieve (culturele) sensitiviteit, speelsheid en virtuositeit;
• die hart heeft voor jongeren en voor wat ze denken en doen, dromen en durven;
• die media-platforms op een natuurlijke wijze kan inzetten;
• die zich bezield weet en leeft vanuit een open christelijke levensovertuiging;
• met een afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau en bij voorkeur relevante werkervaring in een eerdere baan.


Bieden: Wij bieden:
• een uitdagende baan in een prettige werkomgeving met een inspirerende
organisatiecultuur;
• een sterk team van goede en gedreven collega’s;
• goede arbeidsvoorwaarden volgens de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland en een salaris – afhankelijk van leeftijd en ervaring – van minimaal € 2.568,38 en maximaal € 3.733,35 bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week).
• een dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid van verlenging.


Contact: Meer informatie over het werk van Stek en StekJong is te vinden op www.stekdenhaag.nl. Een informatiepakket met het projectplan dat is gebruikt voor de fondsaanvraag kan worden opgevraagd via Jeannette Remigius (managementassistent), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over deze functie kun je via telefoonnummer 070 318 1616 contact opnemen met een van de medewerkers van StekJong.

Reageren kan tot en met 27 augustus 2020 door een gemotiveerde sollicitatiebrief, vergezeld van een curriculum vitae, op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t.a.v. Willeke Eikelenboom (afdelingsmanager).
De selectiegesprekken zijn gepland op dinsdag 8 september (eerste ronde) en maandag 14 september (tweede ronde).


Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.