gezondinlogo

Het Stimuleringsprogramma Gezond In… van Pharos en Platform 31 zoekt per direct een 

Senior projectleider Gezond in... 

24 uur per week 

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met zicht op verlenging. 

Pharos 

Pharos werkt vanuit het uitgangspunt “Gezondheid en kwaliteit van zorg voor iedereen”. We zetten onze expertise in om de grote gezondheidsverschillen waar mogelijk te helpen reduceren en de kwaliteit, effectiviteit en toegankelijkheid van de zorg en preventie voor laagopgeleiden en migranten te vergroten

Er is al veel kennis die gebruikt kan worden. Pharos zet zich in om samen met partners deze kennis op grote schaal te implementeren en te gebruiken. Pharos stimuleert dat die kennis common knowledge wordt en geborgd in programma’s, richtlijnen en standaarden. 

Gezond in…, stimuleringsprogramma lokale aanpak gezondheidsachterstanden 

Eind 2013 is het Nationaal Programma Preventie (NPP) ‘Alles is gezondheid’ verschenen. In dit programma wordt onder meer ingezet op het terugdringen van sociaal economische gezondheidsverschillen (SEGV). In het kader van dit programma ontvangen ca. 150 gemeenten via een decentralisatie uitkering (Gids: Gezond in de Stad) 150 miljoen euro verspreid over acht jaar voor het aanpakken van gezondheidsachterstanden en het verbeteren van de gezondheid van risicogroepen. 

Gezond in… is het stimuleringsprogramma dat GIDS-gemeenten helpt bij het versterken van hun lokale aanpak van gezondheidsachterstanden. Het programma wordt uitgevoerd door Pharos en Platform31 in samenwerking met gemeenten en diverse andere partners en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Gezond in… biedt de gemeenten advies op maat en ondersteuning. Tevens verzorgt zij landelijke en regionale beijeenkomsten, instrumenten en een interactief platform dat alle initiatieven en betrokkenen met elkaar verbindt. Gezond in… zet zich daarnaast ook in om samen met gemeenten te leren hoe de lokale aanpak in de praktijk het beste versterkt en geborgd kan worden. Dit doen we op meerdere thema’s. Zo is intensief ingezet op de samenhangende aanpak van armoede, schulden en gezondheid en het vebinden van het fysieke/ruimtelijke ordening domein met het sociale domein. Gezond in… heeft op deze trajecten meerdere projecten lopen. Een van deze projecten in de Joint action health equity Europe. Voor dit Europese project zet Gezond in… zich samen met landelijke partijen en gemeenten zich in om health and equity in all policies in Nederland te versterken. 

Functie Senior Projectleider 

Gezond in… zoekt een seniorprojectleiderdie het team komt versterken en zich onder andere gaat bezighouden met projecten op deelthema’s die veel aandacht vragen. Denk aan de verbinding van ruimtelijke ordening en het sociaal/gezondheidsdomein en de verbinding van armoede, schulden en gezondheid. De werkzaamheden binnen de projecten zijn divers. 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden: 

 • Uitvoeren van het project Health and equity in all policies dat valt onder de paraplu van de Joint Action Health Equity Europe. De nadruk in dit project ligt op de verbinding tussen het ruimtelijke en het sociale domein. In dit project zal je in een aantal gemeenten actiegericht onderzoek doen en werk je samen met meerdere landelijke organisaties. 
 • Bijdragen aan projecten/activiteiten gericht op de verbinding armoede, schulden en gezondheid, bijvoorbeeld het schrijven van subsidieaanvragen 
 • Bijdragen aan kennisontwikkeling over specifieke, aan de projecten gerelateerde, thema’s binnen de integrale aanpak van gezondheidsachterstanden. Denk aan het ontwikkelen en testen van instrumenten en het doen van verkennend onderzoek. 
 • Bijdragen en mede-organiseren van studiedagen, workshops, inspiratiebijeenkomsten en regiobijeenkomsten. 
 • Bijdragen aan de brede agendering van gezondheidsachterstanden, zowel bij gemeenten als bij andere stakeholders door Pharos te vertegenwoordigen in diverse projectgroepen en netwerken 

Het programma gaat uit van interactie met gemeenten. Dat betekent dat het een dynamisch karakter heeft en ook dat taken gedurende de periode kunnen veranderen. 

In deze functie kom je het team van Gezond in… versterken. Je werkt nauw samen met 5 strategisch adviseurs, twee senior projectleiders, een projectleider en een communicatieadviseur. Je legt verantwoording af aan de programmaleider van Gezond in... 

Je beschikt over: 

 • WO niveau, minimaal 5 jaar werkervaring als projectleider. 
 • Onderzoeksvaardigheden (met name kwalitatief). 
 • Kennis over of affiniteit met het thema (gezondheids)achterstanden. 
 • Ervaring in het samenwerken en managen van complexe projecten met meerdere partijen met verschillende belangen. 
 • Gevoel voor en inzicht in politiek-bestuurlijke processen. 
 • Ervaring met het samenwerken met gemeenten is een pré 
 • Talent om zaken snel van de grond te krijgen, processen te begeleiden, door te pakken. 
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. 
 • Bekendheid met actuele ontwikkelingen aangaande sturing in het sociale domein en/of het fysieke domein in gemeenten is een pré. 

 

En je bent 

 • Analytisch en inhoudelijk sterk 
 • Een verbinder 
 • Resultaatgericht 
 • Een teamplayer 
 • Positief ingesteld 
 • Flexibel 

Pharos biedt: 

Een interessante werkomgeving, waar hard gewerkt wordt aan een betere gezondheidszorg voor iedereen, met name voor die groepen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Een professionele 

omgeving met ruimte voor initiatief en ontplooiing. 

Pharos volgt de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. De functie van projectleider is gewaardeerd 

in schaal 60 van de cao GGZ. Deze loopt van € 3.266 tot € 4.355. Inschaling vindt plaats op basis van ervaring. De aanstelling is voor 24 uur en in eerste instantie voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. 

Voor meer informatie 

Kun je contact opnemen met Daphne Ketelaars, programmaleider Gezond in... Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Tanja Dahmen, Hoofd HR: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Solliciteren 

Kun je door vóór 29 juli 2019 een motivatie met CV te sturen naar Tanja Dahmen-Smit, Hoofd HR, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pharos is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te behalen. Je bent van harte welkom! 

pahroslogo