Schermafbeelding 2023 05 24 om 08.18.43Op 8 november 2023 vindt de derde Divers Den Haag Lezing plaats, door Tim 'S Jongers.

We zijn verheugd dat Tim deze lezing wil geven. Tim is de directeur van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau voor de sociaal democratie, auteur van Beledigende Broccoli en hij schrijft voor de Correspondent als Correspondent Samenleven. Tim heeft vele jaren in de stad gewerkt en is bekend met Den Haag. Bovendien heeft hij altijd actief deelgenomen aan Divers Den Haag, met deelname aan gesprekken, het volgen van de leergang Diversiteit & Sensitiviteit en regelmatig optreden als spreker tijdens grote bijeenkomsten.

Iedereen is welkom bij de bijeenkomst en aanmelden is niet nodig. We hopen ook veel deelnemers van de leergangen Diversiteit & Sensitiviteit te verwelkomen. De inloop begint om 14:00 uur en de lezing start om 14:30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot gesprek. Rond 16:00 uur sluiten we af en is er ruimte om na te praten. De locatie van de lezing wordt later bekendgemaakt.

De eerste Divers Den Haag Lezing werd gehouden in december 2019 door Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en Integratie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De titel van de lezing was 'Democratie en diversiteit: noodzakelijk en spannend'. De lezing werd ingeleid door wethouder Bert van Alphen. In 2022 verzorgde Amade M'charek, hoogleraar Wetenschapsantropologie aan de Universiteit van Amsterdam, de tweede lezing. De titel van die lezing was "Identiteit en het probleem van 'ras': over etnisch profileren, stambomen en DNA-testen".

De Divers Den Haag Lezing is een jaarlijks terugkerende bijeenkomst. Het thema sluit aan bij de diversiteit van de stad Den Haag en bij actuele ontwikkelingen. Tijdens de komende lezing zal ook meer informatie worden gegeven over de verdere uitbreiding van Divers Den Haag in de komende jaren. De lezing wordt geopend door Mariëlle Vavier, wethouder Armoede, Inclusie en Volksgezondheid, en ingeleid door Baukje Prins.

Foto: Peter van Beek