Introductie: Boekids wil zoveel mogelijk kinderen en ouders met diverse achtergronden in contact brengen met literatuur, hen laten beleven hoe leuk en waardevol lezen is en hen stimuleren om actief met taal bezig te zijn. We zetten ons in voor cultuurparticipatie, creatieve ontwikkeling en een publiek dat representatief is voor de bevolking. Met al onze activiteiten willen we plezier voor lezen en bewustwording stimuleren. Naast een jaarlijks festival in Den Haag organiseren we diverse minifestivals rondom onze Boekids Box en de educatieprojecten Boekids University en SPARK. Het festival en de tussentijdse activiteiten worden georganiseerd door een kleine, bevlogen organisatie onder leiding van een artistiek directeur en een zakelijk leider en vier projectmedewerkers. Gezien onze doelen houden wij diversiteit hoog in het vaandel.

Boekids heeft een bestuur bestaande uit een voorzitter, penningmeester en secretaris. Boekids is op zoek naar een nieuwe voorzitter en wenst daarnaast haar bestuur uit te breiden met een algemeen bestuurslid.
Functie: De voorzitter:
heeft bestuurlijke ervaring en een relevant netwerk op lokaal en politiek niveau, houdt overzicht op het meerjarenbeleid van Boekids en het verder professionaliseren van de organisatie, zet eigen netwerk in ten bate van de doelstelling van Boekids, bevraagt tijdig en stimuleert waar nodig adequaat het beleid van de directie en de dagelijkse gang van zaken van de organisatie en zit de vergaderingen efficiënt en adequaat voor. Kan de stichting extern representeren.

Doel: Wat verwachten we van je?
● Dat je achter de visie en werkwijze van Boekids staat;
● dat je in Den Haag of in de regio Den Haag woont;
● dat je ambassadeur van Boekids wilt zijn in je eigen netwerk;
● dat je deelneemt aan de bestuursvergaderingen, vier keer per jaar online en twee keer per jaar fysiek, zodra dat weer kan.

Eisen: ● Bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in cultureel-maatschappelijke organisatie, bij voorkeur in een gesubsidieerde organisatie;
● leiderschapskwaliteiten;
● vermogen om op constructieve wijze de groepsdynamiek binnen het bestuur en tussen bestuur en directie Boekids te beïnvloeden;
● constructief denker, inspirerend en enthousiast;
● integer en standvastig;
● gevoel voor humor.

Bieden: een belangrijke rol in een dynamische, maatschappelijk betrokken organisatie, waarin lezen, verhalen en andere kunstvormen en kinderen centraal staan en gesprek van de dag zijn;

een interessante plek om kennis op te doen van wat er allemaal in de stad gebeurt;

een enthousiast team bestuursleden met ervaring;

achter de schermen aanwezig zijn bij het meest sprankelende literaire festival van het jaar.

Contact: Neem voor 15 april contact op met artistiek directeur Ellen van Heijningen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.