Het logo van KOO
Introductie: KOO – Kunst Onderwijs Organisatie
“KOO organiseert professioneel kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat.”

Wij vinden dat alle betrokkenen bij onze organisatie deze visie moeten uitdragen en daarom vinden wij het belangrijk dat we een fijne werkplek zijn. Een plek waarbij jij jouw talent en perspectieven optimaal kan benutten. Wat je kan en waar jij je in wilt ontwikkelen in ons uitgangspunt, hierbij maakt het niet uit wat je geslacht, afkomst, leeftijd of geaardheid is. Of dat je een handicap of chronische ziekte hebt. Samen met onze partners willen we de kracht van diversiteit gebruiken om ons kunstonderwijs daar te brengen waar het de meest meerwaarde heeft. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie.

KOO organiseert korte en langere trajecten voor kunstlessen tijdens schooltijd en in de stad, op plekken en voor mensen voor wie kunstlessen niet vanzelfsprekend zijn. KOO is een professionele organisatie met een kwaliteitskeurmerk en wij werken alleen met professionele docenten. KOO is ondernemend en zoekt steeds naar nieuwe partners en fondsen om ons kunstonderwijs voor zoveel mogelijk inwoners van Den Haag beschikbaar te maken. Ook zorgen we voor innovatie in het kunstonderwijs en denken we met scholen mee om onze lessen goed op de vraag van de leerlingen af te stemmen om zo aantrekkelijk te zijn en te blijven voor nieuwe scholen en partners.
Aan de andere kant proberen we ook zo goed mogelijk de belangen van de docenten te behartigen en voor hen een goede opdrachtgever te zijn.

Functie: KOO zoekt twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht
Doel: De Raad van Toezicht van Stichting Koorenhuis – handelend onder de naam “KOO - Kunst Onderwijs Organisatie” vervult de taken zoals beschreven in de Governance Code Cultuur (2019). Meer in het algemeen ziet de Raad van Toezicht erop toe dat directeur-bestuurder en staf op adequate wijze invulling geven aan de doelstellingen van KOO.

Het functioneren van de Raad van Toezicht wordt bepaald door het persoonlijk gedrag van zijn leden (betrouwbaar/integer). Zij beschikken over een aantal persoonlijkheidskenmerken, die passen bij de doelstellingen van KOO. Enthousiasme, creativiteit en ondernemingszin zijn in dit verband sleutelbegrippen. Leden van de Raad van Toezicht kunnen zaken in hun samenhang beoordelen (helikopterview) en zijn in staat tot een generalistische benadering ten aanzien van vraagstukken die voor de organisatie spelen. Bij voorkeur beschikken zij over een breed netwerk in het (Haagse) onderwijs, het “sociaal domein” en/of de overheid. Zij beschikken over een grote culturele sensitiviteit en hebben zicht op de culturele, maatschappelijke en bedrijfseconomische context waarbinnen KOO opereert.
Eisen: De volgende kennis en ervaring zijn bij voorkeur in de Raad van Toezicht vertegenwoordigd:
- eindverantwoordelijkheid in een leidinggevende positie;
- kennis van de (Haagse) culturele sector in het algemeen;
- kennis van het onderwijs (PO en VO) en de rol van kunstonderwijs daarbinnen;
- kennis van de rol die kunst (en kunstonderwijs) in het sociaal domein kan vervullen;
- kennis van financiën, administratieve organisatie en interne controle;
- kennis van en gevoel voor alle aspecten van diversiteit om zodoende de organisatie steeds inclusiever te maken
- corporate governance;
- public relations, marketing en communicatie (inclusief de social media);
- omgang met de overheid/de publieke sector

Bieden: Specifiek zijn wij zijn op zoek naar twee nieuwe leden van de Raad van Toezicht die binnen de raad de volgende specialismen vertegenwoordigen:
- Financiën/projectfinancieringen/fondsenwerving
- Primair onderwijs
- Voortgezet onderwijs
- Kunstonderwijs in het sociaal domein

KOO kent een vacatiegeldregeling voor leden van de Raad van Toezicht.

Contact: Een commissie van de Raad van Toezicht zal een aantal gesprekken voeren met potentiële kandidaten, waarna een kandidaat wordt benoemd. De benoemingsperiode is voor drie jaar met (tweemaal) een mogelijkheid tot een verlenging van drie jaar.
Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Gertjan Bots,
directeur-bestuurder van KOO, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reacties in de vorm van een korte motivatie en een CV kunt u tot en met 6 maart 2020 sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.