Introductie: Word jij blij van het begeleiden van cliënten door sámen te kijken wat er wel kan? Volgens een begeleidingsplan werken naar concrete resultaten? Ben jij een nachtdier? Dan is werken als woonbegeleider (wij noemen dat bij Fonteynenburg Herstelbegeleider)op jouw lijf geschreven. Jij brengt een cliënt op weg naar herstel. Dat geeft een kick! 

Fonteynenburg werkt, als middelgrote organisatie, in de regio Haaglanden met ongeveer 600 cliënten met een psychische kwetsbaarheid samen aan hun herstel. 


Functie: Woonbegeleider voor de nachtdiensten in Regio Rijswijk-Den Haag gezocht voor 24 uur per week bij Fonteynenburg.


Doel: Wat houdt jouw werk in? 
De cliënt staat bij jou op nummer één. Jouw werk bestaat uit het begeleiden van cliënten in teamverband, maar ook zelfstandig. Zo bied je begeleiding in administratieve taken, het aanleggen van een sociaal netwerk, het zoeken naar (on)betaald werk, het leren hoe je een huishouden voert, en door het voeren van ventilerende gesprekken. Daarnaast begeleid je een cliënt zo nodig naar schuldhulpverlening en de verslavingszorg. Geen dag is hetzelfde! 

Je werkt samen met de cliënt aan hersteldoelen. De herstelcoördinator stelt het begeleidingsplan op met de cliënt en jij voert dit plan als herstelbegeleider samen uit. Zo draag je actief bij aan het zo zelfredzaam mogelijk worden van de cliënten. De cliënt leert zo meer van jou, maar jij ook weer van de cliënt! Je stemt jouw werk af met de cliënt en in samenwerking met de herstelcoördinator, de behandelaren en andere ketenpartners. 

Voor wie doe je dat? 
Bij onze locaties in Rijswijk begeleid jij mensen met een licht verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Jouw cliënten zijn vaak totaal verschillend. Waar de één hulp nodig heeft bij het vasthouden van een dagritme, heeft de ander het moeilijk met het onderhouden van sociale contacten.

Waar doe je dat? 
In Rijswijk heeft Fonteynenburg verschillende locaties voor Beschermd wonen. Samen met één Begeleiding thuis team én een bijzondere dagbestedingslocatie CJOE@Beukenbos werken we aan de begeleiding van de cliënten. Wij werken via de SRH methode. We kijken samen vooral naar wat onze cliënten wél kunnen. Zo maken we samen mogelijkheden waar!


Eisen: Wat breng jij mee? 
Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding op niveau 4 (SPW, MMZ) en kennis en werkervaring in de psychiatrie.
Je bent bereid tot onregelmatig werken. (nachtdienst/weekenddienst)
Je wilt graag leren door te experimenteren, ervaren en trainen
Je kan goed zelfstandig werken


Bieden: Wat krijg je van ons?
Bij Fonteynenburg maken we ook jouw mogelijkheden waar. Als compacte organisatie zijn we
persoonlijk en zijn de lijntjes kort. Samen kijken we wat jij nodig hebt om plezier en uitdaging te
hebben in je werk! Bij Fonteynenburg kan je rekenen op: 
• een fijne werkplek in een goed op elkaar ingespeeld team
• goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (conform de CAO-GGZ). Je salaris bedraagt
• max. € 3037,- bruto per maand bij 36 uur p/w. (FWG salarisschaal 40, afhankelijk van je
• ervaring en opleiding) 
• een reiskostenvergoeding 
• 23 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
• een 13e maanduitkering (8,33%), een fijn extraatje aan het einde van het jaar. 
• vakantiegeld (8%) 
• een sportregeling, zo blijf je gezond en fit! 
• na een half jaar goed functioneren een vast contract
• ruim voldoende opleidingsmogelijkheden voor je eigen ontwikkeling 


Contact: Solliciteer! 
Is deze functie op jouw lijf geschreven? Dan is het tijd om eens kennis te maken. Mail je motivatie en cv voor 11 september 2020 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Gaitrie Poeran met vacaturenummer 2020-27.

Heb je nog vragen over deze functie? Je kan altijd mailen, bellen of ons via de webchat benaderen. 

Voelen wij een match? 
Wij maken graag samen jouw mogelijkheden waar! We voeren graag met jou het eerste gesprek op woensdagmiddag 16 september. Het tweede gesprek volgt kort daarop. Dan zien we jou graag op jouw toekomstige werkplek verschijnen. Tot binnenkort bij Fonteynenburg!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.