CultuurSchakel werkt al 10 jaar aan een goed, divers, inclusief en levendig Haags kunst- en cultuurklimaat, zowel op school als in de vrije tijd. Hiervoor ondersteunen wij scholen, culturele instellingen en culturele aanbieders met advies en subsidie. Ook vind je bij ons alles wat er op cultureel gebied in Den Haag te doen is in de vrije tijd. 

Wij zijn op zoek naar een 

Administratief Medewerker Cultuurbeoefening & -onderwijs 
32 tot 36 uur per week 

Het werkveld

In Den Haag zijn er honderden culturele aanbieders. Dit zijn bijvoorbeeld toneel-, dans- en muziekverenigingen en culturele initiatiefnemers. CultuurSchakel ondersteunt al die Haagse aanbieders. We helpen mensen in Den Haag bij het vinden van vrijetijdsaanbod op het gebied van onder andere dans, muziek, media, beeldende kunst, theater en literatuur. Maar ook maken we inzichtelijk wat er te doen is, waar je cursussen volgt of voorstellingen bezoekt. 

Het onderwijs ondersteunen we met begeleiding, advies, ons netwerk en een aanbod op maat. Zo zijn er voor alle leerlingen mogelijkheden om op bezoek te gaan bij een theater of museum of kan er een kunstenaar in de klas komen. 

Om alles in goede banen te leiden zijn we op zoek naar administratieve ondersteuning met soms een organiserend tintje. 

Heb jij je zaakjes op orde? Word je blij van overzicht? Ondersteun je graag een team om samen het beste werk te kunnen leveren? Lees vooral verder! 

Als administratief medewerker werk je vanuit het secretariaat maar door de specifieke taken binnen deze functie is je werkplek bij de verschillende afdelingen van CultuurSchakel. Een groot deel van je werk gebeurt voor het team cultuurbeoefening. Een team van meerdere adviseurs die samen in de stad aan de slag zijn om kunst- en cultuurinitiatieven en organisaties te ondersteunen. Het diverse team (zie ook de website) kan wel wat ondersteuning gebruiken. Daar kom jij om de hoek. 

Bij het team Cultuuronderwijs werk je onder andere als helpdesk voor de vele cultuurbezoeken die scholen met hun leerlingen afleggen en beheer je samen met een collega de planning van die cultuurbezoeken. Maar je organiseert samen met de coaches ook bijeenkomsten voor externen waarvoor je tevens de uitnodigingen verzendt en inschrijvingen beheert. 

Dit ga je doen: 

In deze functie ben je een administratieve kracht die op verschillende plekken in de organisatie werkzaam is. Zo zorg je voor de juiste verwerking van subsidieaanvragen van Geld voor je Kunst, houd je de planning van schoolbezoeken op orde, ondersteun je de hoofden van de afdelingen Cultuurbeoefening en Cultuuronderwijs met agendabeheer, stelt notulen van vergaderingen en netwerkbijeenkomsten op, reserveert externe locaties, houdt de profielen van aanbieders op de website up-to-date, maakt afspraken en verstuurt uitnodigingen, bewaakt deze en archiveert wat we hebben gedaan. 

Kortom, met jou bij onze teams verlopen de processen als een geoliede machine. 

Wij zoeken iemand: 

 • Met meerdere jaren ervaring in administratieve processen; 
 • Met kennis van Microsoft 365 en idealiter ook ervaring met Sharepoint en Teams; 
 • Die gemakkelijk nieuwe systemen eigen maakt, zoals Planned Culture; 
 • Die secuur is en het werk afmaakt; 
 • Die klantvriendelijk is; 
 • Die meerdere ballen tegelijk in de lucht kan houden; 
 • Die zelfstandig kan werken onder leiding van een afdelingshoofd. 

 

Bovendien is onze ideale kandidaat: 

 • Iemand die in of in de buurt van Den Haag woont; 
 • Iemand die een toevoeging is voor ons diverse team.  

Wat bieden wij? 

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de mogelijkheid van verlenging en uitzicht op een vaste aanstelling; 
 • Inschaling in schaal 6, CAO Kunsteducatie, afhankelijk van leeftijd en ervaring; 
 • Een uitstekende CAO en pensioenvoorziening (bijdrage van 70% van de werkgever in de pensioenpremie). 
 • De mogelijkheid om wekelijks extra te werken zodat je meer vrij kan nemen in de schoolvakanties. 
 • Een laptop en telefoon van de zaak. 
 • Een baan op een prachtige locatie in hartje Den Haag, de tram stopt voor de deur. 

Ja, ik wil deze baan! 

Dan nodigen we je graag uit te solliciteren. Dat kan door vóór 15 mei te solliciteren via deze link 

Daar kun je jouw gegevens invullen en je CV en motivatiebrief uploaden. CultuurSchakel onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en wil als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. We kijken uit naar kandidaten die de diversiteit binnen het team versterken. 

Liever eerst meer informatie? 

Stuur dan een e-mail aan Saskia Kuijpers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je liever door haar gebeld wordt, laat dan je telefoonnummer achter. 

Voor in je agenda 

Je kunt vast noteren dat de eerste gesprekken plaatsvinden op 23 en 25 mei. 

De tweede gespreksronde is gepland op 31 mei.